Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hoe maak je een video van hoge kwaliteit die je SEO een boost geeft?

Afbeelding bij wat is Boost en wat kan je ermee

De sleutel tot het gebruik van video als onderdeel van jouw SEO-strategie is om de tijd te nemen om inhoud van hoge kwaliteit te maken die op een bepaald doel is gericht. Het is immers niet per se de goedmaker van jouw website. Zie het als een cyclus. Het geeft je site een boost in rankings, waardoor meer mensen je site kunnen zien, wat betekent dat meer mensen op je link zullen klikken. Maar ze blijven niet lang op jouw site als jouw inhoud op de pagina niet van hoge kwaliteit is. Dit kan namelijk nadelig zijn. Het hosten van een video van lage kwaliteit met weinig of geen context zal je positie doen dalen omdat de zoekmachine mensen niet naar een nutteloze pagina wil leiden.

In het begin kunnen meer mensen jouw site in de SERP’s zien, maar als jouw pagina niet aan hun bedoeling voldoet, zullen ze jouw pagina snel verlaten. Dit verhoogt je bounce percentage (een statistiek die we eerder onthulden als een die Google prioriteit geeft voor SEO), en Google vertelt dat je pagina niet waardevol is. Het eindresultaat? Je verliest de positie die je zojuist hebt verdiend, en je kunt andere posities verliezen omdat je site nu geen autoriteit meer heeft in de ogen van Google. Dit is allemaal geen probleem als je wat tijd en aandacht besteedt aan jouw productiestrategie. Gelukkig zijn er experts als het gaat om het maken van video’s en hebben we enkele tips om je te helpen je videomarketing inspanningen te optimaliseren. Begin met rangschikken op SERP’s met de volgende cruciale tips:

1. Gebruik video’s op je website.

Video’s maken is niet genoeg – je moet het daadwerkelijk op jouw site publiceren. Zorg ervoor dat de plaatsing zinvol is. Een merkvideo past mooi in jouw “over ons”-websitepagina of jouw startpagina. Een product video is een grote aanwinst voor jouw e-commerce platform of de product beschrijvingen van jouw website. Testimonial-video’s zijn bijzonder krachtig en kunnen vrijwel overal op jouw site werken.

Eén bonus tip: terwijl je jouw inhoud distribueert voor SEO-doeleinden, kun je dezelfde inhoud elders hergebruiken om de rest van jouw marketingstrategie aan te vullen.

2. Geef het wat context.

Het publiceren van je video op een verder lege pagina zal niet veel doen. Zorg ervoor dat het insluit waar deze zinvol is, en omring deze met andere relevante geschreven en visuele inhoud. Je kunt zelfs een transcriptie hiervan opnemen om meer zoekwoorden te vinden en alle gebruikte visuele afbeeldingen om te zetten in een downloadbare JPEG. Hoe beter Google kan begrijpen hoe jouw video in de inhoud op de pagina past, hoe beter uw resultaten zullen zijn.

3. Zorg ervoor dat je het leerzaam is.

Als jouw potentiële klant vragen heeft over jouw merk, diensten, producten of branche, dan zal het beantwoorden van deze vragen hen informeren en machtigen bij het nemen van hun aankoopbeslissing. Als je hun vragen voortdurend beantwoordt, wordt je een autoriteit en win je aan geloofwaardigheid vanwege de waarde die je levert. De zoekmachines zien dit en beginnen jouw pagina’s nog meer te boosten. Overweeg een Q&A-video of een demonstratie van jouw producten in actie voor jouw product pagina’s. Je kunt het ook gebruiken op educatieve pagina’s zoals je blog als alternatief voor het lezen van lange tekst.

4. Wees consequent.

Je kunt niet één keer naar de sportschool gaan en een sixpack verwachten. Hetzelfde geldt voor videomarketing! Consistentie en toewijding zijn de sleutelwoorden. Werk consequent om waarde te bieden en werk niet alleen voor één zoekwoord, maar voor tal van relevante zoekwoorden die overeenkomen met de zoekintentie van jouw klanten. Het goede nieuws is dat je gemotiveerd zult zijn om meer content te maken als je eenmaal ziet hoe goed het werkt!

5. Vergeet de technische details niet.

Het uploaden van je video naar een site zoals YouTube of Vimeo is nog maar het begin. Vergeet niet de juiste informatie in de backend in te voeren, zodat crawlers van zoekmachines weten hoe ze jouw video moeten categoriseren en prioriteren.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe