Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wat is Traffic Monitoring

Afbeelding bij Traffic Monitoring

Traffic Monitoring/ Verkeersmonitoring,

Traffic Monitoring, ook wel verkeersmonitoring genoemd, is de methode om het inkomende en uitgaande verkeer op een computernetwerk te bestuderen via gespecialiseerde hardware en/of software.

Op het meest basale niveau kunnen upload- en downloadstatistieken worden weergegeven, maar tegenwoordig hebben meer beheerders geavanceerdere rapportage nodig. Protocolinspectie is vereist om zowel op IP-niveau als op applicatieniveau te identificeren, vaak diepe pakketinspectie (DPI) of layer 7 (L7) genoemd. Melding van de verkeersomstandigheden kan via realtime weergaven, geplande rapporten of waarschuwingen. Verdere vooruitgang in verkeersmonitoring maakt identificatie van verkeer naar gebruikers mogelijk, naast IP- of hostnamen.

Het voordeel van Traffic Monitoring (verkeersmonitoring) is de mogelijkheid om netwerkproblemen op te sporen en de informatie te gebruiken om bandbreedte en servicekwaliteit voor zakelijke toepassingen te garanderen.

Wat is layer 7 van het OSI-model?

Layer 7 van het OSI-model maakt taakverdeling op de applicatie laag mogelijk.

Layer 7 van het OSI-model, of de applicatie laag, ondersteunt communicatie voor eindgebruikersprocessen en applicaties, en de presentatie van gegevens voor gebruikersgerichte softwareapplicaties. Als de hoogste laag van het OSI-model en het dichtst bij de eindgebruiker, biedt laag 7 toepassing specifieke functies, zoals het identificeren van communicatiepartners en de kwaliteit van de dienstverlening tussen hen, het bepalen van de beschikbaarheid van bronnen, rekening houdend met privacy en gebruikersauthenticatie en het synchroniseren van communicatie , evenals het verbinden van de applicatie met de lagere niveaus van het OSI-model. Layer 7 biedt applicatieservices voor netwerksoftwareservices op basis van niveau 7-protocollen zoals HTTP en SMTP, inclusief bestandsoverdracht, e-mail, surfen op het web en API-oproepen en -antwoorden op het hoogste niveau.

Layer 7 werkt rechtstreeks samen met softwaretoepassingen en heeft volledig inzicht in netwerkgegevens, wat een intelligente benadering van load balancing op niveau 7 mogelijk maakt. Een load balancer van layer 7 beëindigt netwerkverkeer, voert indien nodig TLS/SSL-decodering uit, inspecteert berichten, neemt routeringsbeslissingen op basis van de inhoud, initieert een nieuwe TCP-verbinding met de juiste upstream-server en schrijft het verzoek naar de server.

Als gevolg hiervan kan load balancing in layer 7 rekening houden met de daadwerkelijke inhoud van elk bericht om de beste ervaring voor elke gebruiker, elk apparaat en elke locatie te garanderen, terwijl wordt voldaan aan de vereisten voor compliance, lokalisatie van inhoud en efficiëntie. Een load balancer van layer 7 kan bijvoorbeeld de taal gebruiken die is aangegeven in een browserheader om bezoekers om te leiden naar de juiste inhoudsversie of de backend-serverpool te identificeren die het beste in staat is om een ​​bepaald type inhoud te verwerken.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe