Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Social Media

Afbeelding bij wat is SocialMedia en wat kan je ermee

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We staan er letterlijk mee op, en we gaan ermee naar bed. Bedrijven maken hier gretig gebruik van. Het is een verzamelnaam voor alle online platformen die interactie tussen de gebruikers mogelijk maken. Je kan hiermee op verschillende manieren communiceren, foto’s en of video’s publiceren, informatie delen of een discussie aangaan. Meestal wordt het ingezet als marketingmiddel. Onder Social Media worden ook weblogs, Facebook, Twitter, Instagram enz. verstaan. Social Media is dus echt mensenwerk.

Social Media wordt niet alleen maar gebruikt voor entertainment, of het verkrijgen van informatie, maar wordt ook gebruikt om een persoonlijke identiteit te ontwikkelen.

Wat voor gebruikers zijn er?

De gebruikers hiervan kunnen we verdelen in typen gebruikers: consumeren, bijdragen en creëren.

Het type ‘consumeren’ zijn het minst actief. Dit zijn gebruikers die alleen kijken zonder te reageren of lezen. Ook geven ze zelf geen informatie.

Het type ‘bijdragen’ zijn gebruikers die wel reageren op foto’s en video’s artikelen of die bijdragen aan een discussie.

Het type ‘creëren’ zijn actieve producenten van merkgerelateerde informatie, zoals foto’s, video’s, reviews of artikelen.

Is Social Media een goed communicatiemiddel?

Ja, het is een goed communicatiemiddel naar de buitenwereld. Jouw doelgroep heeft interesse in je merk, producten en diensten. Dat is dan ook de reden dat ze jouw volgen. Het is daarom belangrijk om datgene te delen waar jouw doelgroep op zit te wachten. Dit is de plek om het allerlaatste nieuws te delen.

Wat betekent het voor jouw onderneming?

In het bedrijfsleven worden Sociale Media gebruikt om producten op de markt te brengen, merken te promoten, contact te maken met huidige klanten en om nieuwe klanten te stimuleren.

Facebook is na WhatsApp het grootste Social Media platform in Nederland. En kan hiermee veel mensen bereiken. Nog een belangrijke platform is Instagram. Instagram is op dit moment het meest opkomend.

Als we alles samen vatten. Zorgt Social Media niet alleen voor naamsbekendheid, maar ook als het goed wordt ingezet, dat je er een stuk groter mee kan worden. Social Media is eigenlijk jouw “stempel” en het is aan jou hoe je het over laat komen.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe