Skip to content Skip to main navigation Skip to footer
Het woord SEO met SEO-Dokter logo

Wat betekent SEO (voor mijn website)?

SEO. Je hebt er wel eens van gehoord, maar weet niet precies wat het betekent en/of hoe je het kunt inzetten om je te helpen je doelen te bereiken.

Je begint met het maken van een mooie website voor jouw bedrijf. Maar je merkt dat dit niet genoeg is. Het is belangrijk dat je bezoekers door een goede website veranderen in klanten, dat je ze kunt overtuigen jouw product af te nemen of contact met je op te laten nemen. Het gaat dus vooral om het helpen van jouw doelgroep door jouw kennis, ervaring, voorbeelden, verhalen en tips. Geen andere marketingmethode is op de lange termijn zo efficiënt als SEO. Zorg daarom voor goede teksten op je website en geef het hiermee een boost. Het helpt jouw website structureel beter vindbaar te maken.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel Zoekmachine Optimalisatie. Wat zoveel betekent als, alles wat je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de zoekresultaten (ook wel gratis genoemd) van de zoekmachines zoals in Google , Yahoo en Bing.

Google is de grootste zoekmachine en heeft zelfs een aparte zoekmachine voor mobiele telefoons

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Meerdere voordelen zijn ook:

 • Een hoge positie zorgt ervoor dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Meer onbetaalde website en webshop-bezoekers
 • Je website wordt overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar

Hoe moet je hierover denken

We weten dat de zoekmachines het beste antwoord wil geven op het verzoek van een gebruiker, daarom is het belangrijk om deze 3 regels te gebruiken bij het aanpakken hiervan:

 1. Zoekmachines bestaan om antwoorden te geven op vragen van mensen
 2. Zoekmachines weten meer dan wij en SEO experts
 3. Zoekmachines willen antwoorden en geen ranking-trucs

Wat heb je nodig om je site te ranken?

Om je site te ranken moet je proberen vragen beter te beantwoorden dan wie dan ook op het internet. Probeer dingen niet te ingewikkeld te maken. En probeer de zoekmachines niet voor de gek te houden met korte-termijntactieken.

De eerste maanden is het nog heel moeilijk om hoog in de zoekresultaten te komen. De zoekmachines hebben tijd nodig om de website te vinden. Ook het verzamelen van linkjes naar je website heeft tijd nodig . Voor meer informatie zie onderdeel seo-dokter.nl/kennisbank/wat-zijn-backlinks/.

Alle zoekmachines ranken elke website op heel veel verschillende factoren. Zo wordt je gerankt op je autoriteit, leeftijd van de pagina, content (inhoud), linkstructuur, links naar andere artikelen op de site, links naar relevante content op andere sites, headings in content, backlinks en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op de volgende pagina’s kan je meer terugvinden over een aantal van de hierboven benoemde aandachtspunten.

Als dit allemaal nieuw voor je is, dan kan het al snel teveel worden. Om optimaal hiervan te profiteren, is het van belang om te begrijpen wat het is, en hoe het werkt en waarom het jou kan helpen.

Voor meer informatie over SEO verwijzen wij naar SEO implementatie, Onderhoud SEO, SEO tips.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op voor meer informatie. Of bestel een Site Analyse om te bepalen waar je staat qua SEO.

0
  0
  Je bestelling
  Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
   Pas promo code toe