Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SEO implementatie checklist

Afbeelding bij wat is SEO implementatie checklist en wat kan je ermee

Met de SEO implementatie checklist blijft je website up to date. Het werkt goed en je bent tevreden over je mooie website. Maar toch moet je up to date blijven. Bekijk onze SEO implementatie checklist en geef je bestaande website een frisse doorstart.

Het is van belang dat het keyword waar je op wil scoren voorkomt in je content. Hiervoor hebben we een SEO checklist gemaakt. Dit is een lijst met plekken in je content waar het keyword moet staan om goed gevonden te worden. Deze checklist kun je voor elke pagina op je website gebruiken.

  • Begin je artikel met een kop 1, Heading 1.
  • Heading 2, Heading 3, maak gebruik van tussenkoppen
  • Gebruik het minstens eenmaal in je eerste alinea
  • Geef een relevante titel tag op met daarin je keyword
  • Geef een relevante meta description
  • Werk met een zoekmachine vriendelijke URL
  • Verwerk het in een bestandsnaam en alt-tag in je uitgelichte afbeelding
  • Toon een Broodkruimelspoor op je pagina
  • Verrijk je content met relevante media
  • Verwerk het in de bestandsnaam en alt-tag van je afbeeldingen in de content
  • Laat het op meerdere plekken in je content terugkomen

Enkele uitgelichte tips !

Keyword

Begin de titel met een belangrijke keyword dat relevant is voor de pagina. De betreffende pagina moet regelmatig het hoofd keyword bevatten. Aan de andere kant moeten ze niet te breed of algemeen zijn.

Je moet minimaal tussen de 200-300 woorden schrijven voor een beste resultaat.

voor meer informatie: https://seo-dokter.nl/kennisbank/keywords/

Headings

Begint altijd met een titel. Zorg ervoor dat dit een zogenaamde Heading 1 tag is. Let op! dit is niet je title tag. De title tag is de titel van je hele pagina, die in zoekresultaten worden getoond. De H1 is de titel van de content op deze pagina. Plaats de keyword waar je op gevonden wilt worden zover als mogelijk vooraan in de titel.

Bij gebruik van tussenkoppen gebruik je heading tags. Hoe lager het getal achter de H, hoe meer waarde de woorden in die kop van Google krijgen. Een kop 2 (H2) is dus belangrijker dan kop 3 (H3) in Google. Tussenkoppen maken je teksten makkelijker en beter leesbaar.

Media

Met alleen het plaatsen van keyword scoor je niet zo hoog in Google. Wanneer je verschillende soorten media aanbiedt zoals tekst, afbeeldingen, audio, video, pdf , hoe waardevoller je lezer en Google deze zal vinden.

Alt-tags bij afbeeldingen

Een Alt-tags = attribuut afbeeldingstitels, is de naam van een afbeelding op je website. Dit verschijnt zodra je met je muis boven een plaatje op je website gaat hangen. Door de afbeelding op je website een alt tag, een titel te geven, voorzie je Google van meer informatie over die afbeelding. Google kan zelf jou afbeeldingen niet zien en is zodoende afhankelijk van de informatie die jij er over geeft om dit op te nemen in haar zoekresultaten en afbeeldingen sectie van Google. Hiermee maak jij je afbeeldingen en je tekst ook rijker, en Google ziet dat als waardevol voor een bezoeker. Voorzie je afbeelding dus naast een juiste bestandsnaam ook van een goede alt tag.

Snippet

Een Snippet is een korte omschrijving van een artikel in de zoekresultaten. Wanneer een lezer op een linkje op je website klikt. Krijg je een snelle uitleg over de achterliggende pagina van elke interne link. Hierdoor krijgt een lezer informatie zonder dat je weg hoeft te klikken van de pagina en houd je tevens de focus van je lezers binnen een artikel. Een lezer zal namelijk alleen nog door klikken als de achterliggende content onbekend of uitnodigend is.

Permalink

Een permalink is waar een andere blogger naar refereert om te linken naar een deel van jouw website of naar jouw artikel.

SEO vriendelijke URL

Uniform Resource Locator URL is een woord die verwijst naar een stuk data. Dit is de locatie van een webpagina op internet. Het zorgt voor een betere rangschikking in Google en meer verkeer op je website. Houdt je URL zo overzichtelijk als mogelijk en plaats ook hier weer je zoekwoord zo ver mogelijk vooraan. Hiermee bereikt je meer zichtbaarheid, vindbaarheid en bezoekers op je website. Het gebruik van hoofdletters zorgt voor verwarring in je URL structuur, voor zowel bezoekers als de zoekmachine. Gebruik daarom alleen kleine letters, ook bij het eerst woord in jouw URL.

Als laatste tip ! Hebben wij een tool zoals Rank Math gevonden voor niet WordPress sites. Dit is een belangrijke toevoeging voor je pagina. Het zorg ervoor dat je pagina beter leesbaar is. In Rank Math staat letterlijk: Het maakt het lezen makkelijker wat er voor zorgt dat je hoger scoort. Wij raden wel aan dit pas te gebruiken bij 5 of meer headings.

Voor meer informatie over SEO verwijzen wij naar SEO, Onderhoud SEO, SEO tips

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank

 

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe