Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wat betekent Mobile Compatibility?

Afbeelding bij wat is Mobile Compatibility

Mobile Compatibility “mobiel compatibel” betekent dat een site kan worden bekeken en gebruikt wordt op een mobiel apparaat. Maar als het over “mobiel geoptimaliseerd” gaat dan heeft het een heel andere betekenis. Dit betekent dat ontwerpers een ontwerpfuncties hebben ingebouwd die een site gebruiksvriendelijk maakt voor mobiele gebruikers.

De meerderheid van de sites op internet zijn Mobile Compatibility. Maar niet mobiel geoptimaliseerd. De meeste websites worden gemaakt voor computerschermen of andere apparaten met grotere schermformaten. Het is dan ook niet gemaakt voor aanraakscherm “touchscreen” interfaces of kleinere weergavegebieden.

Om Mobile Compatibility en Mobile Optimization te gebruiken, is er een functie genaamd responsive design. “responsief ontwerp” dit wordt ingebouwd in internetsystemen. De twee belangrijke ontwerpen van responsief zijn het mogelijk maken van een betere kijk en ervaring op een kleiner scherm en het uitlijnen van bedieningselementen waar een mobiele gebruiker er gemakkelijk bij kan komen.

Het zal in de toekomst voor een web design een belangrijk onderdeel zijn. Op dit moment gebruiken wij de websites het meest via onze smartphones i.p.v. andere apparaten. En dit leidt dan weer tot frustraties over het niet gemakkelijk te gebruiken interface van de mobiele telefoon. Er wordt dan ook voorspelt dat de mobiele apparaten het over gaan nemen, bedrijven en websitemanagers zullen proberen meer mobiel georiënteerde functies en een beter ontwerp voor mobiel gebruik in te bouwen.

Mobile of de Tablet?

Onze mobile is niet meer weg te denken in onze samenleving. Het wordt dan ook overal voor gebruikt. In de winkel snel iets opzoeken over een product, prijsvergelijkingen en zelfs aankopen doen via een smartphone zijn de normaalste zaken van de wereld geworden. Ook wordt een smartphone veel gebruikt om gebruikers op de hoogte te houden van een bestelling bijvoorbeeld via een sms of WhatsApp of via een Livechat. Hierdoor is het belangrijk dat jouw website goed te bereiken is op een mobiele apparaten

De tablet is ideaal om geïnspireerd te worden en beslissingen te nemen. Dit gebeurt vaak ‘s avonds, thuis op de bank, in een relaxte sfeer. De bezoekers van een tablet is in de meeste gevallen net zo groot als bezoekers van een laptop of desktop pc., steeds meer tabletgebruikers doen een aankoop via online media. Toch blijf het lastig om een aankoop te doen. Een goede Usability of Bruikbaarheid van de pagina is dan ook van cruciaal belang en beïnvloedt direct het koopgedrag.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe