Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hoe belangrijk is een Live chat voor je website?

Afbeelding bij wat is Live Chat en wat kan je ermee

Live chat is een van de meest voorkomende ondersteuningsmethoden die door bedrijven worden gebruikt, waardoor directe interacties tussen klanten worden vergemakkelijkt. Omdat veel klanten steeds meer online zijn verbonden en wij vaker communiceren met bedrijven via telefoon, e-mail (live) chat, blogs, advertenties. Er zijn veel mogelijkheden om via verschillende kanalen contact op te nemen. Bedrijven starten met een live schat om klanten een betere service te kunnen bieden, maar ook om meer klantcontact te realiseren. De populariteit is dan ook niet verrassend, aangezien 42 procent van de consumenten beweert dat ze liever live chatten dan bellen, omdat er geen risico is dat ze in de wacht worden gezet.

Bovendien meldt 92 procent van de kopers hoge tevredenheidscijfers na het gebruik van live chat. Klanten hebben de behoefte aan snel en direct contact. Daarom is dit erg populair. De laagdrempeligheid en snelheid van het kanaal zorgen ervoor dat bedrijven hierdoor, meer klantcontact krijgen via de chat, dan via e-mail en telefonie. Vooral bij de Millennials is het zeer populair. De kracht hiervan zit in de mogelijkheid om snel en gemakkelijk contact op te nemen. Maar, let op ! er is wel precisie voor nodig.

Hoelang chatten de klanten ongeveer?

Een gemiddelde chat duurt ongeveer 9 minuten. Ook hangt het af van de ervaring van de chatoperators. Het is van belang dat een chat operator op tijd reageert. Als een bezoeker niet snel een reactie krijgt, is het geduld op en gaan ze weg. Dit heeft te maken met het verwachtingspatroon van een chat.

Door snel en voorgeprogrammeerde antwoorden kunnen chatoperators sneller reageren. Hiermee voorkom je dat ze dezelfde antwoorden elke keer handmatig moeten herhalen.

Ga niet teveel in op details

Waar chatoperators moeten opletten is dat ze niet te veel informatie geven in een gesprek. Een chat is ook niet bedoeld om veel informatie te geven. Het is vele malen makkelijker om mensen te verwijzen naar de pagina waar ze de informatie kunnen vinden. De kwaliteit van de chat is onder andere de snelheid van de reactie.

Hoe kom je eraan?

Wil je een live chat op je WordPress-site, dan moet je een plug-in installeren. Daar is een groot aanbod van. Zendesk chat , WP Live en Chat Support zijn een paar voorbeelden.

Maar wist je dat het ook de kracht geeft om je SEO een boost te geven?

De 5 manieren waarop het implementeren van livechat jouw SEO kan verbeteren

1. Live chat helpt je om je website gebruiksvriendelijk te maken

Live chat is een eenvoudige manier om contact op te nemen met de ondersteuningsmedewerkers van een bedrijf en problemen in real-time met hen te bespreken, zonder dat je hoeft te bellen of een e-mail op te stellen. Het is handiger omdat je al online bent: je hoeft je browser niet af te sluiten en in plaats daarvan een nummer te kiezen. Door een live chat-knop op een gemakkelijk te herkennen plek op je website te plaatsen, wordt deze gebruiksvriendelijker, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot waardevolle informatie. Dit is vooral belangrijk op mobiele sites: zorg ervoor dat klanten eenvoudig op de knop kunnen klikken om het pop-upvenster te openen zonder de site daarvoor te hoeven doorzoeken. De mobielvriendelijkheid van een site is nu een van de belangrijkste rankings factoren van Google, dus het zou een prioriteit moeten zijn voor alle bedrijven. Je kunt ook informatie gebruiken die is verzameld uit jouw live chat-interacties om jouw pagina’s met veel gestelde vragen te verbeteren, waardoor je extra zoekwoordmogelijkheden krijgt. Formuleer jouw vragen als zoektermen die mensen waarschijnlijk zullen invoeren om de relevantie van jouw site te vergroten.

2. Genereer meer verkeer naar jouw website

Door klanten snelle ondersteuning te bieden via live chat software, is de kans groter dat ze tevreden zijn met de service van jouw bedrijf. Het verbeteren van jouw algehele klantervaring is een sleutel tot het opbouwen van een loyaal publiek en het aanmoedigen van herhalingsaankopen: als kopers weten dat ze op jouw site kunnen vertrouwen voor transparante ondersteuning in elk stadium van hun klantreis, is het mogelijk dat ze in de toekomst zullen blijven terugkomen. Tevreden klanten zijn vaak bereid om positieve recensies over jouw bedrijf te schrijven op speciale sites, op Google, sociale media en meer. Hoe meer beoordelingen en aanbevelingen je klanten kunt aanmoedigen, hoe meer vermeldingen jouw merk online krijgt. En als deze links naar jouw site bevatten, zal jouw bedrijf populairder lijken en een betere positie krijgen.

3. Vergroot jouw relevantie en algehele klantervaring

Live chat-interacties worden geregistreerd als transcripties, waardoor je een volledig overzicht krijgt van de vragen, opmerkingen en klachten van klanten. Door deze te bestuderen, wordt het gemakkelijker om tegemoet te komen aan jouw doelgroep, waardoor jouw website relevanter wordt voor een bredere demografie. Welke informatie kunnen klanten moeilijk vinden op jouw huidige site? Welke features vinden ze vervelend en welke willen ze zien? Mist jouw site bepaalde beloofde producten of diensten in jouw SERP-resultaat? Onderneem stappen om alle prestatiegerelateerde problemen op te lossen en de algehele relevantie te maximaliseren, en jouw site zal een betere gebruikerservaring bieden. Na verloop van tijd zal jouw domein de SERP’s beklimmen en autoriteit opbouwen.

4. Verhoog jouw conversies, verbeter jouw SEO

Conversie-optimalisatie (ook wel CRO genoemd) is van vitaal belang. Conversies zijn gelijk aan verkopen en/of leads, en jouw website moet zo zijn ontworpen dat bezoekers de gewenste actie ondernemen. Boeiende inhoud, gebruiksvriendelijk ontwerp en duidelijke CTA‘s spelen allemaal een belangrijke rol bij het genereren van meer conversies. CRO helpt SEO door het verkeer naar jouw site te vergroten door middel van hoogwaardige inhoud en door jouw bouncepercentages te verlagen. Eenvoudige navigatie helpt ook om conversies te stimuleren: als potentiële klanten de weg niet kunnen vinden naar wat ze zoeken, hoe verwacht je dan dat ze de vereiste actie ondernemen? Live chat kan ook conversies stimuleren: het is een handige ondersteuningsoptie waarmee bezoekers alle hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben, en geeft jouw agenten de kans om mensen te betrekken met een superieure service. Zelfs als ze niet echt een aankoop doen, kun je contact met ze opnemen via hun vastgelegde e-mailadres en ze terug lokken met de belofte van een korting.

5. Onderwerpen zoeken voor blogs en video’s

Net zoals live chat-interacties je brandstof geven voor een betere FAQ-sectie, zijn ze even waardevol voor het genereren van deelbare blogs. Door video’s aan jouw site toe te voegen, kan het organische verkeer met 157 % toenemen, terwijl regelmatig bloggen zorgt voor een constante stroom van nieuwe inhoud (waar zoekmachines dol op zijn). Gast bloggen op andere sites – idealiter met een hoge autoriteit – biedt krachtige backlinks van vertrouwde bronnen. Verzamel gegevens van live chatgesprekken en identificeer informatie die jouw klanten willen. Welke product details willen ze voordat ze een aankoop doen? Welke vragen stellen ze over jouw verzending? Zijn ze nieuwsgierig naar jouw groene referenties of hoe je materialen inkoopt?

Produceer boeiende blog posts en video’s die ingaan op deze veelvoorkomende vragen, en je rankings kunnen heel goed verbeteren. Deze vijf manieren waarop live chat je SEO daadwerkelijk kan verbeteren en laat zien hoe waardevol het is voor bedrijven en organisaties in alle sectoren.

Telefoonkosten kunnen duur zijn. E-mails kunnen traag zijn en worden omgeleid naar spam mappen. De directheid en eenvoud van live chat maken het een veel aantrekkelijkere functie voor elke klant die hulp nodig heeft. Heb je live chat geïntegreerd in je website? Zo ja, welke voordelen heb je gezien?

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe