Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Keywords, wat betekent dat?

Keywords is de internationaal gebruikte Engelstalige betekenis voor zoekwoord. Keywords gebruik je bij het verbeteren van bijvoorbeeld je website teksten en woorden die de consument gebruikt bij het invoeren van een zoekopdracht in bijvoorbeeld, de Google of andere zoekmachine. Zoekwoorden zijn de basis voor SEO.

afbeelding bij Keywords, wat betekent dat

Er zijn 3 begrippen: zoekwoord, zoekterm en zoekopdracht.

 1. Zoekwoord
 2. Zoekterm
 3. Zoekopdracht

Wat is het verschil tussen deze drie?

Een zoekwoord bestaat altijd uit een exact woord waarop iemand zoekt. Een zoekwoord gebruikt je voor een zoekopdracht in een zoekmachine.

Een zoekterm is een woord die iemand in een zoekmachine invult. Zoektermen gebruik je ook bij het schrijven van een content. Soms wordt met zoekterm een interne zoekopdracht bedoeld. Dus wanneer iemand op de website zelf op zoek gaat naar informatie.

Een zoekopdracht is wat iemand in het zoekveld van Google of een andere zoekmachine invult. Het heeft dus altijd met de eindgebruiker te maken.

Hoe belangrijk is het?

Zoektermen zijn op verschillende manieren te achterhalen. Een eenvoudige manier is om bij Google een paar van je concurrenten te bekijken en te noteren welke zoektermen ze gebruiken in web teksten, omschrijvingen en de korte beschrijving in de zoekmachine.

Het is belangrijk om te kijken naar zoektermen, maar voor een bedrijf is het net zo belangrijk om te blijven schrijven voor de bezoeker. Uiteindelijk neemt die je product of dienst af en niet Bing of een andere zoekmachine. Gebruik daarom af en toe termen, woorden uit je zoekwoordenonderzoek in lopende teksten en varieer in woordkeuze. Anders heeft Google je snel door.

Keywords

Dit is ongeveer de kortste en duidelijkste uitleg van Keywords die wij jullie kunnen geven. Het zijn veel gebruikte zoektermen in zoekmachines die relevant zijn voor een bepaalde markt.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
  0
  Je bestelling
  Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
   Pas promo code toe