Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hoe maak je een Gmail account

Wat is Gmail?

Waar Google heel wat jaar geleden begon als een zoekmachine, zijn ze inmiddels een van de grootste ter wereld op het gebied van mail, opslag, zoek en advertentieverkeer op het internet. Gmail is eigenlijk de afkorting van Google e-mail service en is begonnen als een e-mail dienst met 1GB opslagruimte. Sinds 2007 is het voor iedereen te gebruiken en inmiddels ook één van de grootste ter wereld op het gebied van e-mail verwerking na het Outlook.com platform van Microsoft. Het is een gratis e-mail dienst en je kunt vrijwel onbeperkt mail opslaan.

logo Gmail
Logo Gmail

Hoe kan je een Google account aanmaken?

Een Google account aanmaken kan op twee manieren: Maak een gratis e-mailadres aan bij Gmail. Je hebt dan meteen een Google-account. Of je koppelt een bestaand e-mailadres aan een nieuw Google-account.

stap 1: Voor het aanmaken hiervan moet je naar de volgende website gaan https://gmail.com

Gmail inlog
Om bij Google In te loggen

stap 2: Invullen van je persoonlijke gegevens

Gmail inlog2
Om je Google account aan te maken

Om een account aan te maken hebben ze natuurlijk je persoonlijke gegevens nodig. Dit omdat een e-mail account altijd op naam moet staan. Je kan hier invullen wat je maar wilt , maar zeker bij het kiezen van een e-mail adres is het toch verstandig om hier op een nette manier mee om te gaan. Tevens moet je hier al je wachtwoord invullen welke je wilt gaan gebruiken voor je mail account.

Tip! Gebruik hiervoor een wachtwoord welke je niet voor andere zaken gebruikt! Mocht je namelijk op dit e-mail adres straks ook andere zaken gaan regelen zoals bankzaken, verzekeringen, webshop bestellingen etc. dan is het niet verstandig om dit wachtwoord ook te gebruiken voor dit soort diensten. Mocht er namelijk 1 dienst gehackt worden, wat tegenwoordig zeker en helaas een mogelijkheid is dan kunnen ze niet ook meteen in je mailadres komen. Dus als je wachtwoorden recyclet, doe dit dan nooit met je mail adres.

stap 3: Verificatie methode invullen

Gmail verificatie
Hier wordt je telefoonnummer geverifieerd

Google wilt dat je je gaat verifiëren met je telefoon. Dit om misbruik te voorkomen. Tevens zal dit telefoonnummer ook gebruikt worden als primair hersteladres mocht je je wachtwoord ooit vergeten.

Stap 4: aanvullen van je persoonlijke gegevens

Google wilt nog een paar gegevens van jou hebben. Deze gegevens hebben ze nodig voor eventuele wachtwoord herstel acties, maar ook om te verifiëren wie jij bent. Vul dit goed in, dit heb je in de toekomst nog nodig.

Gmail welkom
Welkom bij Google

Stap 5: Privacy instellingen goed zetten

Gmail personalisatie
Je personalisatie instellingen kiezen

Bij Google houden ze van het verzamelen van data om je zo goed mogelijk advertenties voor te schotelen. Het Gmail account is helemaal gratis omdat Google verdient aan het leveren van persoonlijke advertenties. Ze moeten natuurlijk wel ergens geld aan verdienen, en dat doen ze voornamelijk door advertenties te tonen in de hoop dat je wat gaat bestellen. In deze stap kun je met 1 klik er vanaf zijn, of je kunt je privacy wat meer beschermen door te kiezen voor handmatige personalisatie. De keuze is aan jezelf.

Een account van Google is meer dan een gewone e-mail

Een Google account is tegenwoordig voor veel zaken een handig iets. Waarschijnlijk ben je al wel eens vaker op een website tegengekomen waar je kunt inloggen met een Google account net zoals bijvoorbeeld met een Facebook account. Daarom is een Gmail account veel meer dan alleen een mail account. Je zegt ja tegen een dienst en krijgt er meteen veel extra’s bij. Met jou account kan je namelijk heel veel zaken online regelen. Denk hierbij aan Google-Drive, Hang-outs, Google-Docs en ga zo maar door.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe