Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Google Translate

afbeelding Google Translate en wat kan je ermee
gebruik Google Translate . Met 1 klik alle talen tot je beschikking!

Om Google Translate te gebruiken:

Misschien denk je dat er heel veel mensen met een taalknobbel bij Google Translate werken. Maar dat is natuurlijk niet zo. Er komen zelfs geen mensenhanden aan te pas. Ze maken gebruikt van “deep learning”.

Zodra jij een zin vertaalt gaan de computers van Google op zoek naar vergelijkbare teksten waarin deze woorden voor komen. De machines spitten hiervoor duizenden documenten door, kijken naar eerdere vertalingen en vergelijken zinsopbouw, woorden en werkwoordsvormen Google is begonnen als zoekmachinebedrijf en doorzoekt daarom ruim een biljoen webpagina’s.

Er wordt hierbij vooral gezocht naar vertalingen van en naar de taal die jij wilt vertalen. Het uiteindelijke doel is om een patroon te herkennen en de context van taal te begrijpen. Neem bijvoorbeeld de woorden” compilatie en complicatie”. Ze lijken op elkaar, maar betekenen totaal iets anders. Dit alles gebeurt in een fractie van een seconde en het mooie van een deep learning-netwerk is dat de techniek zichzelf verbetert en vertalingen dus steeds accurater worden.

Waarom resultaten niet altijd kloppen

Google Translate kan momenteel van en naar 103 talen vertalen. De resultaten zijn meestal vrij nauwkeurig, maar soms niet. Omdat Google Translate op zoek gaat naar vergelijkbare teksten op het internet, is het vrijwel onmogelijk om bijvoorbeeld iets van het Fins naar het Zoeloe te vertalen. Er is immers geen betrouwbare data beschikbaar.

En daarnaast heeft iedere taal zijn eigen kenmerken, wat het vertalen lastig kan maken. Het Engelse ‘doing the dishes’ kent in het Nederlandse ‘afwassen’ geen directe werkwoord. Hierdoor krijg en kan je af en toe rare zinnen terug krijgen van Google Translate.

Download Google Translate

Google Translate heeft apps voor Android en iOS. Naast 1op1 vertalen en offline vertalingen kun je hiermee ook in andere apps direct opzoeken wat een woord of zin betekent. Via real-time vertalen maak je een foto van een tekst, waarna je direct op je scherm ziet wat het betekent. Daarnaast is het mogelijk om gesproken teksten te vertalen, waardoor je ook direct naar de uitspraak kunt luisteren.

Woorden, zinnen of hele documenten

Klik op deze link om het te proberen

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe