Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

In 3 stappen Google Analytics Gebruiken

Google-Analytics

Je kunt Google Analytics gebruiken om de backlinks van jouw site bij te houden. Je leert hoe je dit kunt doen in deze eenvoudige handleiding in drie stappen. Tip, in Google Analytics worden Backlinks verwijzingen genoemd. Met dat in gedachten kun je als volgt backlinks controleren in Google Analytics.
Wanneer je je backlinks als een ninja wilt controleren, gaat deel twee van de gids in op geavanceerde technieken. Dus blijf in de buurt en leer hoe.

Stap 1 – Selecteer het juiste Google-profiel

Controleer of je de juiste Google Analytics-accounts, -profielen en -weergaven gebruikt. Wanneer je je aanmeldt bij Google Analytics, zie je de site die je analyseert rechtsboven op de pagina. Laat het menu vallen en selecteer de juiste site.

Stap 2 – vervolgkeuzelijst

Acquisitierapporten> Alle verkeer> Verwijzingen. Google categoriseert backlink verkeer onder ‘acquisitiegegevens’. Dit is hoe je naar jouw backlink rapport navigeert. Klik op “Acquisitie” in het menu aan de linkerkant. Hiermee worden alle acquisitierapporten weergegeven. Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst “Alle verkeer”. Klik ten slotte op “Verwijzingen”.

Stap 3 – Controleer jouw backlinks met behulp van het verwijzingsrapport

Het verwijzings verkeerrapport is waar je backlink-gegevens leven.
Je weet nu hoe je backlinks in Google Analytics kunt controleren. Blijf lezen om geavanceerde technieken te leren voor het controleren van backlinks.

Geavanceerde technieken voor het controleren van backlinks in Google Analytics

Nu de basisprincipes in de boeken staan is het tijd om plezier te maken. Hier zijn een paar geavanceerde technieken die je kunt gebruiken bij het controleren van backlinks.

Nieuwe doelgroep segmenten toevoegen
Begin met het snijden van jouw backlinks met behulp van doelgroep segmenten. Deze techniek breekt verschillende soorten bezoekers af die via backlinks naar jouw site komen.

Klik eerst op Segment toevoegen bovenaan jouw verwijzingsrapport. Dit opent opties voor doelgroep segmenten.
Gebruik vervolgens het zoek vak om specifieke doelgroepen te vinden. Je kunt ook door de lijst met opties voor doelgroep segmenten bladeren. Maar als het je eerste keer is, probeer ‘nieuwe gebruikers’ dan eens. Zorg ervoor dat je op Toepassen klikt. Dit bespaart jouw doelgroep segment. Nu zie je het percentage verkeer van jouw nieuwe doelgroep segment. En je ziet ook vergelijkende gegevens in het hele rapport.

Doelgroep segmenten geven een beeld van jouw backlink bezoekers. Voor bepaalde doelgroep segmenten zie je geen gegevens. Bijvoorbeeld organisch verkeer. Omdat dat publiek ook acquisitieverkeer is. Dus als je geen gegevens voor bepaalde doelgroep segmenten ziet, is dat geen probleem.


Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op of lees meer op onze kennisbank.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmand is leegTerug naar SEO-Dokter
      Pas promo code toe